Το μεγαλύτερο trend στη σχεδίαση ιστοσελίδων για το 2013;

Κάθε χρόνο ξεκινούν κάποιες νέες τάσεις στη σχεδίαση και στην κατασκευή ιστοσελίδων που στο τέλος καταλήγουν να γίνουν must στο web design και development ακόμη και των απλών ιστοσελίδων.

Αυτό που παρατηρήθηκε για το 2013 δεν είναι κάτι εντελώς καινούριο. Έχει τις ρίζες του στο κοντινό παρελθόν και ολοένα και πιο δυναμικά κάνει τώρα την εμφάνιση του σαν μια νέα τάση που φωνάζει ότι κατέφθασε. Συνεπώς θα πρέπει όσοι ασχολούνται επαγγελματικά με τη σχεδίαση και κατασκευή ιστοσελίδων να δώσουν την απαραίτητη προσοχή και να ασχοληθούν σοβαρά μαζί της. Τα τελευταία δύο χρόνια το συζητάμε έντονα αλλά πλέον δεν μπορούμε να το αγνοούμε γιατί μας χτυπάει ηχηρά την πόρτα.

Knock knock... Τα Smartphones & tablets είναι εδώ!
Από τις αρχές λοιπόν του 2013 συνειδητοποιούμε ότι οι χρήστες των mobile & tablet συσκευών είναι παρόντες και όσο περνάει ο καιρός αυξάνονται συνεχώς. Το βλέπουμε ξεκάθαρα στα αποτελέσματα στατιστικών των επισκέψεων μιας ιστοσελίδας. Έτσι για κάθε νέα σχεδίαση ιστοσελίδας και για κάθε νέα λειτουργικότητα που εμείς οι κατασκευαστές αναπτύσσουμε επιβάλλεται πλέον να ερευνούμε για το πώς θα δουλέψει σε μια mobile συσκευή. Σίγουρα μια τέτοιου τύπου προσέγγιση είναι περισσότερο χρονοβόρα ως προς τη σχεδίαση και ανάπτυξη μιας ιστοσελίδας και αναμφισβήτητα κοστίζει περισσότερο στη συνολική υλοποίηση της, αλλά αν "κοιτάτε" το διαδίκτυο σοβαρά ως λύση για την δίκη σας επιχείρηση, τότε δεν χρειάζεται κάποια δεύτερη σκέψη για να επενδύσετε σε αυτό. Σκεφτείτε τα πολλαπλά οφέλη ή καλύτερα σκεφτείτε τους επισκέπτες που θα χάνετε γιατί απλά δεν φροντίσατε να τους "εξυπηρετήσετε" όπως θα έπρεπε...


SHARE

Back to Top